Srednja šola Črnomelj - Obiskali so nas učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Obiskali so nas učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj

V torek, 4. aprila 2023, so nas obiskali učenci 7. in 8. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Za sedmošolce smo pripravili pester in ustvarjalen eko dan z naslovom “LOČUJEM-VARČUJEM”. Učenci so bili dejavni v štirih delavnicah, in sicer so si ogledali E-transformer (to je vozilo ZEOS z razstavljenimi odsluženimi, a še uporabnimi predmeti in retro igrami), prisluhnili so predavanju Komunale Črnomelj in izvedeli, kam gredo naši odpadki ter kako jih pravilno ločujemo, v ustvarjalni delavnici so pisali misli in predloge, s katerimi bi pripomogli k boljšemu in čistejšemu svetu, v eni izmed delavnic pa so izdelali lonček za pisala iz že uporabljenih materialov, ki so tako dobili svojo novo uporabno vrednost.

Učenci 8. razredov so imeli tehniški dan, na katerem so prisluhnili vsebinam s področja strojništva. Spoznali so osnove dela v programskem okolju SolidWorks, se seznanili z delom na dveh učilih, to sta pnevmatika in nov kolaborativni robot oz. kobot ter si ogledali šolske delavnice.

 

Hvala osnovnošolcem in spremljajočim učiteljicam za obisk, prijetno vzdušje in aktivno sodelovanje. Pridružite se nam še kdaj!
Vesna Fabjan, vodja eko dneva
Gregor Cindrič, vodja tehniškega dneva
Brigita Grahek Šolar, koordinatorica dneva