• Srednja šola Črnomelj - Ekskurzije

1. Medpredmetne ekskurzija (več dni)

NEMČIJA (AVSTRIJA)

Na tridnevni ekskurziji dijaki najprej obiščejo Bavaria Filmstadt, kjer posnamejo kratek film, imajo voden ogled studiev in si pogledajo 4D film. Nato si v Münchnu ogledajo Olimpijski stolp in obiščejo prodajano-razstavni salon BMW Welt. Naslednji dan je namenjen ogledu Tehničnega muzeja in nogometnega stadiona Allianz Arena. V središču mesta spoznajo umetnine Stare Pinakoteke in obiščejo Marijin trg z mestno hišo ter znamenito pivnico. Zadnji dan je namenjen vodenemu ogledu tovarne BMW Dingolfing in obisku gradu Neuschwanstein.

Letnik:

1.aG in 1.ST

PRAGA

V okviru tridnevne ekskurzije dijaki najprej obiščejo Tehniški muzej v Pragi in se sprehodijo po Pragi. Ogledajo si astronomsko uro ter judovski dela mesta Prage, Staro – novo sinagogo ter židovsko pokopališče. Naslednji dan si ogledajo koncentracijsko taborišče Terezin in se vrnejo nazaj v Prago, kjer si ogledajo dvorec čeških kraljev, ki je danes sedež češkega predsednika ter katedralo sv. Vida in Zlato ulico, se sprehodijo preko Karlovega mostu in se z ladjico peljejo po kanalu Vltave.
Zadnji dan se s podzemno železnico odpeljejo do okrožja Vinohrady, kjer si ogledalo Plečnikovo Cerkev Srca Jezusovega.

Letnik:

2.aG in 2.ST

BOSNA IN HERCEGOVINA

Dijaki si v okviru tridnevne ekskurzije najprej v Jajcu ogledajo Muzej II. zasedanja AVNOJ-a ter srednjeveški del mesta s trdnjavo in katakombami. Ustavijo se v Travniku, rojstnem kraju književnika Iva Andrića. V Sarajevu si ogledajo sarajevski predor iz časa obleganja mesta med zadnjo vojno ter mestno jedro z lokalnim vodičem. Drugi dan obiščejo Titov bunker v Konjicu ter Jablanico, kjer je potekala znamenita bitka na Neretvi in Mostar. Zadnji dan sledi vožnja z ladjico po reki Neretvi in nabiranje mandarin. Ekskurzija se zaključi z ogledom Splita.

Letnik:

3.aG in 3.ST

NA POTI TREH KULTUR

Dijaki si najprej ogledajo Trst, sledi spoznavanje rezijanske kulture (ogled Muzeja brisačev in Muzeja rezijanskih ljudi) in obisk Poponove bazilike v Ogleju. Naslednji dan sledi vodeni ogled Benetk ter obisk otokov Murano
in Burano z ladjico. Zadnji, tretji dan, dijaki obiščejo Muzej vojaške zgodovine v Pivki ter si na koncu ogledajo znamenitosti Rijeke.

Letnik:

4.aG in 4.ST

EKSKURZIJE V PROGRAMU STROJNIŠTVO

Obisk lokalnih podjetij v Črnomlju ter Ribnici in Kočevju.

Letnik:

Za vse oddelke programa
strojni tehnik in oblikovalec kovin

2. Enodnevne ekskurzije

UMETNOSTNA EKSKURZIJA (ZAGREB)

Dijaki si vodeno ogledajo stalno zbirko v muzeju Mimara in kulturne znamenitosti Zagreba (vzpenjača, Gornji grad, kula Lotrščak, Jezuitski trg, Markov trg, Kamenita vrata, Dolac, katedrala, Manduševac, Trg bana Jelačića …). Prav tako se seznanijo s skladateljem Vatroslavom Lisinskim.

Letnik:

1.aG in dijaki izbirnega predmeta
UZG v 3. letniku

GEOGRAFSKA (ZUNAJ DOMAČE REGIJE)

Ekskurzija v eno izmed slovenskih regij glede na predmetni izpitni katalog za geografijo.

Letnik:

za dijake 4.G pri mat.
predmetu geografija

Copyright © 2021 - Srednja šola Črnomelj & DBP brand design studio, Vse pravice pridržane.
Dostopnost