Krožek Ustvarjanje videoigre

Krožek Ustvarjanje videoigre je namenjen vsem, ki vas zanima, kako se izdela videoigra od ideje do izvedbe.

Na krožku se učimo uporabljati orodja Blender in Unity, ki sta med najbolj priljubljenimi brezplačnimi programi za ustvarjanje 3D grafike in interaktivnih iger. Spoznavamo osnove 3D modeliranja, animacije, teksturiranja, osvetlitve, zvoka, fizike, programiranja (Unity Visual Scripting) in drugih vidikov izdelave videoiger. Pridobivamo si izkušnje dela v skupini, ker sodelujemo v skupinskem projektu. Izražamo svojo kreativnost in domišljijo.

Naši mentorji so: izkušena programerja Gregor Doltar in Tomaž Kuzma ter oblikovalec Dušan Vukčevič (VUDU).

V šolskem letu 2022/2023 smo ustvarjali videoigro Zeleni Jure. V programu Blender smo oblikovali različne elemente, ki smo jih potem uvozili v igro (jurčke, pirhe, kamenčke, preže, brezove ograje, belokranjsko pogačo, …) Teren videoigre smo izdelali v Unity okolju in naredili prve korake v programiranju v programskem jeziku C#. Svoj izdelek smo predstavili na Jurjevanju 2023. Utrinke iz prejšnjega šolskega leta najdete na povezavi.

Nove spretnosti in znanja nam bodo koristila pri nadaljnjem izobraževanju, sej je industrija videoiger ena izmed najhitreje rastočih in najbolj donosnih panog. Posamezna znanja 3d modeliranja, vizualizacije in programiranja so nepogrešljiva za učinkovito izobraževanje in poklicno napredovanje v sodobnem digitalnem okolju.

Srečanja so enkrat na teden, ob sredah popoldne, v računalniški učilnici šole.