Srednja šola Črnomelj - Tudi SŠ Črnomelj na finalnem tekmovanju POPRI 2023

Tudi SŠ Črnomelj na finalnem tekmovanju POPRI 2023

Včeraj, 4. 4. 2023, so se dijaki Maj Adlešič, Anej Bahor, Matic Jelenič in Žiga Štravs (vsi 2. aG) – alias Usopp’s Arrow Lube – udeležili finala nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI. Na finalu nacionalnega tekmovanja se je letos pomerilo 36 ekip oziroma 113 od skupno rekordnih 474 tekmovalcev. Podjetniška komisija je odločala, kdo je svojo idejo najbolje razvil v poslovni model in ga tudi predstavil. Ekipe so se potegovale za zmago v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29 leta, kar prinaša denarne nagrade in možnost udeležbe na mednarodnih tekmovanjih in strokovnih ekskurzijah v tujini.
Mesto med dvanajstimi najboljšimi srednješolskimi idejami so si naši dijaki priborili s predstavitvijo poslovnega modela na regijskem predizboru. Tako v Novem mestu kot včeraj v Novi Gorici so predstavili tekočino za lokostrelske puščice.
Tekmovanje, ki ga organizira Primorski tehnološki park, je letos potekalo že dvajsetič in organizatorji so pripravili bogat spremljevalni program. Udeleženci in mentorji so po tekmovalnem delu prisluhnili okrogli mizi z naslovom: Od tekmovanja POPRI do uspešnega podjetja (Kako naj (mlad) podjetnik zaščiti svoje znanje, inovativne rešitve in ime.). Sledila je izkušnja podjetniškega mreženja, v večernih urah pa gala prireditev v SNG Nova Gorica, kjer so podelili nagrade najboljšim.
 
Za podporo in strokovno pomoč se zahvaljujemo zunanjim mentorjem iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina in Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.
Mentorici Anica Želježnjak in Jelena Šikonja