Srednja šola Črnomelj - Srečanje strojnih šol Slovenije

Srečanje strojnih šol Slovenije

V petek, 14. aprila 2023, smo se z dijaki udeležili srečanja strojnih šol Slovenije, ki ga je letos gostila Srednja šola Domžale. Sodelovali smo s programom strojni tehnik in programom oblikovalec kovin – orodjar. Dijakinja četrtega letnika strojnega tehnika Viktorija Malnarič je predstavila nalogo z naslovom Izboljšava linije. V njej je prikazala svojo rešitev – vrtljivo mizo, ki jo postavimo na tekoči trak, le ta pa izdelke premika do mesta druge obdelave in nato nazaj na tekoči trak. Njen mentor je bil Gregor Cindrič. Pod mentorstvom Rudolfa Sirnika pa sta dijaka drugega letnika oblikovalca kovin, Ambrož Kralj in Leonardo Rosić, ter dijak prvega letnika oblikovalca kovin, Luka Dojčinov, predstavili nalogo z naslovom Izdelava igre – šah. Izdelali so namizni šah, v katerem so s pomočjo klasičnih postopkov obdelave kovin izdelali en set figur iz aluminija, druge figure pa so izdelali na 3D tiskalniku.

Po končanih predstavitvah smo si ogledali finalne tekme košarkarskih ekip in zaključno prireditev ter se zadovoljni in z novimi izkušnjami odpravili domov.

Srečanje strojnih šol Slovenije je združeno s srečanjem ravnateljev strojnih šol, zato se nam je pridružila tudi ravnateljica Darja Bremec.