Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

18. novembra praznujemo dan slovenske hrane. V šolah na ta dan pripravimo tradicionalni slovenski zajtrk. Danes smo ga pripravili tudi na SŠ Črnomelj. Skupaj smo pozajtrkovali kruh z maslom in medo ter mleko in jabolko. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil že dvanajsti po vrsti, potekal je pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Pri projektu sodelujejo različne institucije, npr. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje idr. Projekt je sofinanciran v vrtcih in OŠ, v srednjih šolah pa ne. Tako nam je mleko donirala kmetija Štrucelj iz Gribelj, kruh in jabolka je prispevala Andreja Veselič, gostišče Veselič iz Podzemlja. Zajtrk smo postregli s šolskim medom.

Hvala donatorjem.

S Tradicionalnim slovenskim zajtrkom želimo opozoriti na pomen zajtrka za naše zdravje, na pomen lokalno pridelane hrane, hkrati pa želimo opozoriti na odgovoren odnos do hrane.