Lernen macht Spaß! - Jezikovni tabor DSD I, Dolenjske Toplice

Lernen macht Spaß! – Jezikovni tabor DSD I, Dolenjske Toplice

Dijaki tretjih letnikov gimnazije in vodja projekta DSD I Alexandra Kočevar so se v četrtek, 10. 11. 2022, odpravili v Dolenjske Toplice na nemški jezikovni tabor »Deutsches Sprachdiplom«. Učenje nemščine in različne delavnice so potekale v konferenčni dvorani Term KRKA.

Prvi dan so prejeli osnovne informacije o tem, kako potekajo testi za  pridobitev jezikovne diplome. Za popestritev in utrjevanje jezikovnih spretnosti so se dijaki igrali razne zanimive igre. Nato so reševali preverjanja za slušno in bralno razumevanje. Po kosilu je sledilo daljše predavanje o poteku ustnega izpita ter ogled krajših video posnetkov. Večer se je zaključil z razkošno večerjo in s kopanjem v bazenih Balnea.

V petek, 11. 11. 2022,  sta za razvedrilo sledila skupinska igra Jeopardy v nemščini in nato še zadnji del priprav za pisno sporazumevanje.

Jezikovni tabor je bil prijetno sestavljen in informativen, bivanje v hotelu pa fantastično, zato so ga dijaki ocenili z »10«, saj so se poleg učenja sprostili in pridobili nove jezikovne veščine.

 

Mentorica Alexandra Kočevar