Mit Erfolg zum DSD 1

Mit Erfolg zum DSD 1

V sredo, 6. 4. 2022, so dijaki 3. aG in 4. ST, ki so se odločili, da bodo svoje znanje nemščine preverili z opravljanjem javnoveljavnega izpita DSD I/2022, uspešno zaključili ustni del izpita. Izpiti so mednarodne veljave in se opravljajo na nivojih A2/B1. Vsi dijaki, ki so pristopili k izpitu, so bili zelo zadovoljni, saj so po marčevskem pisnem delu zelo uspešno opravili tudi drugi del izpita. Z uradnimi rezultati bodo seznanjeni konec šolskega leta. 

Pohvale za odlične rezultate DSD 1/2021 gredo tudi dijakom 4. aG, saj je mentorica Alexandra Kočevar z njihovim izkazanim znanjem nemščine nadvse zadovoljna. Iskrene čestitke prejme dijakinja Julia Kočevar, ki je na jezikovni ravni B1 na pisnem in ustnem delu izpita dosegla vse točke in v tem šolskem letu v sodelovanju z novomeško gimnazijo osvojila jezikovno diplomo C1, kar ji omogoča študiji v Nemčiji.

Diplomanti DSD/2021 so: 

Ana Marija Bukovec, Vesna Cekuta, Luka Jakofčič, Urška Jurajevčič, Vita Kambič, Julia Kočevar, Klara Markovič, Katja Pezdirec, Julija Ribarić, Kim Riznič (vsi 4.aG)

 

Vsem dijakom še enkrat iskrene čestitke za dosežen uspeh!

Mentorica: Alexandra Kočevar, prof.