Sprehod s poezijo po Črnomlju

Sprehod s poezijo po Črnomlju

Leta 1999 je UNESCO razglasil 21. marec za svetovni dan poezije. Od takrat na prvi pomladni dan odmevajo interpretacije pesmi po vsem svetu, tovrstni dogodki pa nas opominjajo na univerzalnost in lepoto pesniškega jezika. Tudi v Črnomlju smo se odločili pripraviti dogodek ob tem dnevu, poimenovali pa smo ga Sprehod s poezijo po Črnomlju. V organizaciji ZIK Črnomelj, OI JSKD Črnomelj, RIC Bela krajina, Knjižnice Črnomelj, Kluba belokranjskih študentov in Srednje šole Črnomelj je tako na petih lokacijah po mestu nastopilo skoraj 100 recitatorjev različnih starostnih obdobij.

 

Ponosni smo, da so na prvem tako množičnem praznovanju dneva poezije nastopili tudi predstavniki naše šole – dijaki, Ema Kavčič, Sara Bahor, Nina Popit (vse tri iz 1. aG), Leonardo Rosić (1. OK), Bor Kunič (2. aG), Sara Lužar (3. aG), ter profesorici slovenščine, Mateja Juran Kordiš in Jelena Šikonja.

 

Vsi sodelujoči smo si enotni v želji, da bi bilo še več takšnih skupnih dogodkov, ki soustvarjajo bivanje v lokalnem okolju in krepijo medsebojno sodelovanje.

 

Foto: ZIK Črnomelj