Srednja šola Črnomelj - dijaki pred šolo

Svečana podelitev spričeval poklicne mature

Črnomelj – v sredo, 7. 7. 2021, je v šolski jedilnici  Srednje šole Črnomelj v dopoldanskem času potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval poklicne mature za generacijo maturantov, ki se je v izobraževalni program strojni tehnik vpisala v šolskem letu 2017/18.

Generacija maturantov, ki je v dveh šolskih letih nova znanja osvajala tudi na daljavo, je bila z uspehom na maturi zadovoljna, dosegli so 78,5  % uspeh, povprečno število doseženih točk je bilo 16,18.  Z vestnostjo, odgovornostjo in delavnostjo si je naziv zlatega maturanta prislužil Jože Žunič.

V programu svečane podelitve spričeval so sodelovali sami maturanti, ki so s prebranimi mislimi skušali odgovoriti na vprašanja, ki se porajajo mlademu človeku ob pomembnih prelomnih trenutkih, eden od teh je vsekakor tudi zaključek srednješolskega izobraževanja. Prireditev  so  z glasbo in petjem povezovali zlati maturant Jože Žunič in maturanta Laura Sterle ter Simon Simčič. Pomen trenutka je izpostavila ravnateljica Elizabeta Prus, od dijakov pa se je na koncu v kratkem nagovoru poslovil tudi razrednik Leopold Grahek.

Mentorica: Mateja J. Kordiš