Slavnostna podelitev spričeval splošne mature 2021

Slavnostna podelitev spričeval splošne mature 2021

V ponedeljek, 12. 7. 2021, so bili dijaki, ki so opravljali splošno maturo v spomladanskem roku, seznanjeni z rezultati. Dopoldne je v jedilnici šole potekala slavnostna podelitev spričeval, ki je tudi letos potekala prilagojeno epidemiološkim razmeram. Program je povezovala Sara Lužar (2. aG), recitirali so maturantje, Kevin Požek, Ana Miketič in Marija Absec, za glasbeno popestritev pa je poskrbela Ivona Begović (3. aG).

Prisotne je nagovorila ravnateljica šole, Elizabeta Prus, in nato z razredničarko Jeleno Šikonja maturantom podelila spričevala. Tisti, ki so bili vsa štiri leta gimnazijskega izobraževanja odlični, so v dar prejeli še knjižno nagrado.

Na Srednji šoli Črnomelj je maturo v celoti opravljalo 27 dijakov, uspešnih je bilo 26 (96,3 %). Povprečno so dosegli 21,69 točk (slovensko povprečje je 20,99 točk). 30 ali več točk in s tem naziv zlata maturantka oz. zlati maturant so dosegli štirje (tj. 15,38 %; na slovenski ravni 5,51 %) – to so Marija Absec, Daša Bahor, Matic Plut in Ema Prevalšek.

Vsem maturantkam in maturantom iskreno čestitamo in jim želimo obilo uspehov tudi v prihodnosti.