Projektni dnevi v Radencih 2022

Projektni dnevi v Radencih 2022

Dijaki prvih letnikov programov gimnazije, strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar, so se v petek 17. junija odpravili na projektne dneve v Radence pri Starem trgu.

Dijaki programov OK in ST so na poti obiskali podjetja SON in KMS v Vinici, kjer so si ogledali proizvodnjo in nekatera teoretično osvojena znanja videli tudi v praksi. Dijaki gimnazije so v tem času opravili medpredmetno delavnico, katera je vključevala likovno umetnost, matematiko in knjižnično informacijska znanja in sicer ob Kolpi pri Benetiču.

Vsi skupaj so se po malici odpravili v Stari trg, kjer so obiskali podjetje UNIOR. Po ogledu proizvodnega procesa so bili dijakom predstavljeni tudi izdelki, ki jih izdelujejo v podjetju.

Prihodu v CŠOD Radence je sledilo kosilo in nato čolnarjenje – spust po Kolpi. Gumijaste čolne so dijaki dali na vodo v Lazah, sledilo je veslanje po kanjonu čez brzice in slapove vse do Radencev.

Po večerji so sledile družabne aktivnosti.

Naslednji dan v soboto, so se strojniki po zajtrku udeležili paintballa ali plavanja, dijaki gimnazije pa so ta čas sodelovali na prikazu skavtskih veščin, nato sta se skupini zamenjali. Čas, ki je ostal, so izkoristili za kopanje in družabne aktivnosti ter se po kosilu odpravili domov.

Na projektnih dnevih so se dijaki med seboj bolje spoznali in se imeli zelo lepo. Vsem bosta dneva ostala v lepem spominu in vsi se že veselimo prihodnjih druženj.

Vodja projektnih dni: Rudolf Sirnik