Srednja šola Črnomelj - MLADOST = RADOST (Festival SŠ Črnomelj)

MLADOST = RADOST (Festival SŠ Črnomelj)

V petek 22. aprila 2022 smo dijaki in zaposleni v sklopu programa Erasmus+ v športni dvorani in prostorih šole organizirali prvi Festival Srednje šole Črnomelj MLADOST = RADOST.

Dogajanje se je pričelo ob 16. uri s številnimi dejavnostmi. Obiskovalci so se udeležili plesne delavnice z Brinom Jugovičem, ustvarjali na likovni delavnici, se preizkusili v ultimate frizbiju, odbojki, igrali družabne igre.
Sprehodili so se med stojnicami, na katerih smo predstavili različne projekte in organizacije: mednarodne projekte Erasmus+, mlade raziskovalce, strojništvo in 3D tisk, Eko šolo, predstavil se je tudi ZD Črnomelj – Center za krepitev zdravja.

Ob 18. uri so v športni dvorani nastopila dekleta Twirling kluba Spin Bela krajina pod vodstvom trenerke twirlinga Mojce Jakop. Sledil je nastop naših dijakov in dijakinj, ki so pokazali svoje talente.

Ob 19. uri smo pričeli z zabavo. S koncertom nam je večer popestrila glasbena skupina Pulover.

Dogodek ni potekal le v ritmih mladosti in radosti, ampak tudi v barvah dobrodelnosti. S pomočjo prostovoljnih prispevkov za palačinke, šolske majice, vodo in koncert ter donacij različnih podjetij smo zbrali 1.772,8 €, ki jih bomo namenili Šolskemu skladu SŠ Črnomelj. Zbrana sredstva bodo tako našim dijakom omogočila udeležbo na šolskih projektnih dnevih in ekskurzijah.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim in sponzorjem:

– Zavarovalnica Sava

– VIA studio video, foto in audio produkcija Uroš Raztresen, s. p.

– Ključavničarstvo Adlešič Matej, s. p.

– EMV Vrščaj, d. o. o.

– Občina Semič

– GVS, d. d.

– Združenje Sazas

– Hutar trgovina, d. o. o.

– Mladinski kulturni klub Bele krajine

– Komunala Črnomelj, d. o. o.

– Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj

– EKI, d. o. o.

– HGTRADE, trženje barv – prodajalna Mavrica Črnomelj

– Strojplast, d. o. o.

– TGH, d. o. o.