Srednja šola Črnomelj - Ada Lozar – tretja v državi na likovnem natečaju Evropa v šoli za srednješolce

Ada Lozar – tretja v državi na likovnem natečaju Evropa v šoli za srednješolce

Tema letošnjega likovnega natečaja Evropa v šoli 2021/2022 (pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije) je bila povezana z vodo: Brez modre ni zelene, brez vode ni življenja. Nacionalni odbor natečaja vsebinsko naravnanost in slogan navadno prilagodi temi evropskega leta ali ciljem trajnostnega razvoja, ki so povezani z ustvarjalnostjo, kritičnostjo, strpnostjo, odgovornostjo, likovnim doživljanjem in izražanjem.

 

Natečaj je potekal na šolski, regijski in nacionalni ravni. Na likovnem področju se je na regijski nivo uvrstilo pet dijakov Srednje šole Črnomelj, med njimi tri dijakinje tudi na državni nivo. Strokovna nacionalna ocenjevalna komisija je nagradila prva tri dela. Ponosni smo, da je tretje mesto v državi na likovnem področju za srednješolce zasedla Ada Lozar, dijakinja 2. letnika črnomaljske gimnazije s sliko Soteska življenja (mentorica Gordana Popovič Lozar).

 

Uvrstitev dijakov Srednje šole Črnomelj:

  • Rebeka Adamič, 1. aG (regijski nivo)
  • Matej Hudorovac, 1. aG (regijski nivo)
  • Sara Bahor, 1. aG (državni nivo)
  • Karlina Štrucelj, 2. aG (državni nivo)
  • Ada Lozar, 2. aG (3. mesto v državi)

Avtorji nagrajenih del in mentorji so povabljeni na nacionalno zaključno prireditev z nagradnim izletom v tednu, ko praznujemo dan Evrope.

 

Čestitamo!

 

Ada Lozar, 2022                                  Ada Lozar, Soteska življenja, 2022, akril

 

Besedilo: Gordana Popovič Lozar, prof. umetnostne zgodovine in zgodovine

Vir fotografij: Vesna Fabjan, Ada Lozar, ZPMS