Odbojka in namizni tenis - šolsko prvenstvo 2022

Odbojka in namizni tenis – šolsko prvenstvo 2022

V soboto, 19. marca 2022, je potekalo šolsko prvenstvo v odbojki in namiznem tenisu v sklopu tekmovanj za naj športnika, naj športnico in naj športni razred za tekoče šolsko leto.

 

Pri dekletih sta v odbojki nastopili dve ekipi. Dijakinje 1. aG so bile boljše od dijakinj 4. aG in postale šolske prvakinje.

Pri fantih, katerih ekipe so okrepila tudi dekleta, so bili najmočnejši dijaki 4. ST. V finalni tekmi so premagali ekipo profesorjev, ki so bili zmagovalci B skupine. Za tretje mesto sta se pomerili drugouvrščeni ekipi iz obeh skupin in zmaga je pripadla fantom iz 1. ST.

Končne uvrstitve;

  1. mesto – 4. ST
  2. mesto – zbornica
  3. mesto – 1. aG
  4. mesto – 1. ST
  5. mesto – 2. aG
  6. mesto – 4. aG

1. mesto – 4. ST: Borivoj Brodarič, Mihael Matkovič, Jani Lapanja,  Erik Medic, Nejc Brodarič, Nejc Šimec in Mihael Metež

2. mesto – zbornica: Brane Adlešič, Anica Želježnjak, Gregor Cindrič, Alexandra Kočevar, Jure Kuhar, Rok Peteh, Miha Movrin in Nejc Gorše

3. mesto – 1. aG: Druga vrsta: Luka Šimec, Vid Banovec, Luka Žafran;

Prva vrsta: Zala Štravs,  Daša Planinc, Pina Renko, Lea Pavliha, Hana Muhiča in Tadeja Hudelja

 

Istočasno je v plesni dvorani potekalo šolsko prvenstvo v namiznem tenisu. Žal se ga ni udeležila nobena dijakinja. Med fanti je bil najuspešnejši dijak 1. aG Žiga Matekovič, drugo mesto je zasedel dijak 4. ST Anton Rems, tretji pa je bil njegov sošolec Kristjan Grdun.

Kristjan Grdun, Žiga Matekovič, Anton Rems

 

Tekmovanja sta organizirala in vodila profesorja Miha Movrin in Brane Adlešič