4. EDUROAM

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno- izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Brezžično omrežje Eduroam

V okviru projekta SIO-2020 smo na Srednji šoli Črnomelj vzpostavili brezžično omrežje Eduroam.
Omrežje Eduroam omogoča dijakom in zaposlenim varen brezžični dostop do omrežja šole. Na enak način (z istimi prijavnimi podatki) lahko dostopate do omrežja tudi v drugih izobraževanih in raziskovalnih organizacijah, ki so vključene v sistem Eduroam v Sloveniji in tujini.

Za vzpostavitev povezave uporabite veljavno uporabniško ime in geslo za dostop do storitev ArnesAAI. Prijavnico za pridobitev uporabniškega imena lahko dobite pri razredniku.

Do omrežja lahko dostopate z različnimi napravami (prenosni računalnik, dlančnik, telefon), ki imajo ustrezen WIFI vmesnik (podpira standarde 802.11b ali 802.11g in varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise).

Pred vzpostavitvijo povezave je potrebno nastaviti profil za povezavo v omrežje Eduroam. Pripomoček za namestitev lahko prenesete s spletne strani https://cat.eduroam.org/.

Bodite pozorni, da pred prenosom izberete organizacijo Srednja šola Črnomelj, sicer prijava z našimi prijavnimi podatki ne bo uspešna.

(Pri operacijskem sistemu Android je potrebno predhodno namestiti iz trgovine Play aplikacijo Eduroam CAT (razvijalec: GÉANT Association).)

Podrobnejša navodila za različne operacijske sisteme so na povezavi: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/. Omrežje Eduroam je del omrežja Arnes in zato zanj veljajo pravila uporabe omrežja Arnes.

Pravila so dostopna na naslovu:
https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes/

Kontaktna oseba v primeru težav in dodatnih vprašanj je
Marko Špringer

tel. št. 07 30 61 510

 eduroam@ss-crnomelj.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Arnes, RS ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, EU sklad za regionalni razvoj