Ogled podjetij v industrijski coni v Kanižarici

V torek, 23. 4. 2024, smo se z dijaki 1. ST peš odpravili na ogled podjetij v industrijsko cono v Kanižarici. Tako kot pri ogledih za 2. in 3. ST smo pri organizaciji ogledov sodelovali s Podjetniškim inkubatorjem Bela krajina.

Dijake je najprej sprejel direktor družinskega podjetja Janibo d.o.o. g. Goran Bunjevac. V sodobno opremljenih prostorih, kjer izdelujejo predvsem unikatne izdelke višje kakovosti, imajo štiri CNC obdelovalne centre, tri CNC stružnice, žično erozijo in žago za razrez.

Sledil je ogled podjetja Adria Dom d.o.o, ki zaposluje tudi dijake strojne stroke. Dijaki so si ogledali razstavni prostor podjetja, kjer so na ogled postavljene mobilne hišice in glamping šotori, katere podjetje izdeluje. Med sprehodom po proizvodnji smo opazovali njihov delovni proces in organizacijo ter se seznanili z njihovo zgodovino in dosežki.

Z ogledom podjetij so dijaki opravili del interesnih dejavnosti s poklicnega področja, hkrati pa ti ogledi služijo predstavitvi možnosti dela in zaposlitve strojnega tehnika v okviru svoje stroke.

Mentor: Gregor Cindrič