Srednja šola Črnomelj - ZIMOVANJE – CERKNO 2023

ZIMOVANJE – CERKNO 2023

Dijaki Srednje šole Črnomelj, in sicer 52 dijakov 2. in 3. letnika programov strojni tehnik in gimnazija, so bili na smučarskem zimovanju v Cerknem od 20. do 23. 1. 2023. A letošnja zelena zima je poskrbela, da še nekaj dni pred odhodom nismo vedeli, ali bomo zimovanje izvedli ali ne. Vsi smo bili veseli novice, da se smučišče odpira v soboto, 21. 1., zato smo petkovo popoldne izkoristili za prihod v hotel Cerkno in plavanje v hotelskem bazenu. Sobota in nedelja sta nam bili naklonjeni z vremenom, kar smo dodobra izkoristili za smučanje – začetniki so uspešno naredili prve zavoje, boljši smučarji pa so trenirali svoje znanje z učitelji smučanja. V ponedeljek pa smo se preizkusili v smučanju v pravem snežnem metežu.

Letošnje zimovanje je bilo drugačno, saj se nam je pridružilo 29 dijakov in 2 spremljevalca iz Srednje škole Hvar. Občini Črnomelj in Hvar namreč že dolgo sodelujeta predvsem na športnem področju, tokrat pa sta se povezali srednji šoli. Dijake s Hvara so gostili naši dijaki, pri njih so tudi dve noči prespali. Načrtujemo daljnoročno sodelovanje med obema šolama in predvidoma maja povratni obisk na Hvaru, kjer se bodo naši dijaki učili jadranja.

Velik organizacijski zalogaj je bil priskrbeti smučarsko opremo za naše dijake brez opreme in za vse gostujoče dijake s Hvara. Veseli smo, da smo zagotovili 33 kompletov smučarske opreme (palice, smuči, »pancarje«), za kar se iskreno zahvaljujemo:

  • OŠ Milke Šobar Nataše,
  • Bojanu Lozarju L-šport,
  • Robiju Kokolu,
  • družini Dichelberger,
  • Božu Kostadinovskemu – Culetu in
  • vsem ostalim posameznikom in družinam, ki so nam priskočili na pomoč s kosi opreme.

Dijake SŠ Črnomelj smo na zimovanju spremljali profesorji Branislav Adlešič (vodja dejavnosti), Miha Movrin, Alexandra Kočevar in Elizabeta Prus ter učitelji smučanja Gorazd Rade, Bojan Lozar, Rok Lozar, Nejc Adlešič. Na samem smučišču sta se nam pridružila še dva učitelja SK Novinar. Vsem hvala, ker so nam pomagali izpeljati zimovanje, saj so dijaki začetniki osvojili veščine smučanja, ostali pa napredovali pri vijuganju po snežnih strminah.

V ponedeljek zvečer smo zimovanje zaključili z mislijo, da smo zdravi in brez poškodb prišli domov, s sabo pa prinesli vtise zadovoljstva in mnoga nova sklenjena prijateljstva, ki se bodo v prihodnosti še krepila.