Na obisku pri dijakih 3. ST na PUD

Na obisku pri dijakih 3. ST na PUD

Dijaki 3. letnika programa strojni tehnik zaključujejo s praktičnim usposabljanjem z delom pri delodajalcu (PUD), ki so ga opravljali novembra, in se jutri vračajo v šolske klopi.

 

 

 

 

Vito je PUD opravljal v KMS Vinica, kjer izdelujejo nerjaveče posode, stiskalnice in druge inox posode po naročilu. Za dijakom lahko vidimo stroj za razrez pločevine.

 

Ognjen je opravljal prakso v podjetju SON – izdelava strojev, orodij in naprav d. o. o. Vinica. Na sliki ga lahko vidimo ob CNC stružnici DOOSAN PUMA 280 pri izdelavi sornikov. Ognjen se je samostojno posluževal CNC center, izvajal korekcijo orodja ter menjaval orodje – ploščice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leon je bil na Livarju v oddelku vzdrževanja. Pravi, da je delo raznoliko in da ga veseli.

 

David je PUD opravljal v Lanea engineering d. o. o. v Kanižarici, kjer se ukvarjajo s strojegradnjo in obdelavo kovin. Na sliki pa ga vidimo ob njihovi novejši pridobitvi – CNC žični in potopni eroziji.

 

 

 

 

 

 

Luka je PUD opravljal v podjetju Euroform Črnomelj, kjer se ukvarjajo s konstruiranjem in izdelavo visokokakovostnih modelov za betonske izdelke.

Andraž se je praktično usposabljal v KSPM Stari trg. Podjetje proizvaja kovinsko obdelane kose in sestave. Dijak je utrdil in nadgradil svoje znanje o obdelavi kovin. Delal je na več obdelovalnih strojih in sodeloval pri različnih procesih izdelave izdelkov.

Matic je PUD opravljal v orodjarni FUKS, kjer je izdeloval izdelke na različnih strojih, ter sodeloval v procesih izdelave orodij.