Obvestilo - Prvi šolski dan 2022

Obvestilo – Prvi šolski dan 2022

Dragi dijaki! Spoštovani starši!

Prvi september je že skoraj tu in prvi šolski dan je bil vedno, predvsem za prvošolce,  dan negotovosti, vznemirjenja in upanja. V izogib morebitnim stresnim situacijam se želimo že vnaprej čim bolj organizirati in vzpostaviti čim bolj utečeno in prijetno okolje za vse udeležence izobraževalnega procesa. Vsi si želimo in upamo, da bomo šolsko leto izvedli v živo in ne v virtualnem svetu. Da pa bi tako ostalo, se bomo vsi morali dosledno držati navodil NIJZ, ki jih poznamo že od lanskega šolskega leta in tudi iz vsakdanjega življenja. Najpomembnejše je, da v šolo prihajate le zdravi in ne kažete simptomov okužbe s covidom-19 (slabo počutje, kihanje, boleče grlo, prebavne motnje, nenadna izguba vonja in okusa).  Prav tako je pomembno, da si pri vstopu v šolo razkužite roke. Več informacij lahko dobite na spletni strani vlade.

 

Dijaki višjih letnikov pridete v šolo ob 8.15. Sledi pouk po urniku, ki bo objavljen v eAsistentu.

Dijaki 1. letnikov pridete v šolo ob 9. uri. Zberete se pred šolo, kjer vas bodo sprejeli vaši razredniki in vas odpeljali v matične učilnice.

 

RAZPORED MATIČNIH UČILNIC: 

 

Gimnazija

Razred Razrednik  Učilnica 
 1. aG Alexandra Kočevar NEM 1
2. aG Gordana Popovič Lozar ZGO
3. aG Vesna Fabjan GEO
4. aG Vlasta Pezdirc EKN

 

Strojni tehnik

Razred Razrednik Učilnica 
 1. ST Gregor Cindrič TEH
2. ST Marta Strmec AN 2
3. ST Nejc Gorše STR
4. ST Miha Movrin MAT 2

 

Oblikovalec kovin – orodjar

Razred Razrednik  Učilnica 
1. OK Branislav Adlešič RČN
2. OK Rudi Sirnik MA 1
3. OK Mateja Juran Kordiš SL 2

 

Prvi šolski dan ne bo malice, 2. septembra pa boste prijavljeni dijaki že imeli toplo malico, ki bo v jedilnici po navodilih in razporedu, s katerim vas bodo seznanili razredniki.

Pouk bo prvi šolski dan potekal v matičnih učilnicah, od petka naprej pa po urniku v učilnicah za posamezne predmete.

Natančnejše informacije o poteku pouka, malici, garderobah … vam bodo podali razredniki.

 

Da se bomo izognili gneči pri vstopu v šolo, pridete prvi dan v matične učilnice obuti.

 

Organizacijo pouka in druge dejavnosti bomo staršem predstavili na roditeljskih sestankih v septembru. O terminih roditeljskih sestankov in govorilnih urah boste pravočasno obveščeni.

 

Dijake višjih letnikov opozarjamo, da je prepovedano izvajati kakršnokoli fizično in psihično nasilje nad dijaki prvih letnikov. Primeri, ko se izvaja trpinčenje, nadlegovanje in izživljanje oziroma drugi posegi v osebno telesno nedotakljivost, so najtežje kršitve, za katere se lahko izreče tudi najvišje vzgoje ukrepe.

 

Upajmo, da je pred nami bolj normalno in predvidljivo šolsko leto. Čaka nas veliko izzivov, zvrhana mera potrpežljivosti, a prepričan sem, da bomo s pozitivno naravnanostjo, razumevanjem in sodelovanjem uspešni in na koncu zadovoljni. Zgodovina nas uči, da se da iz vsake krize in negotovosti potegniti kaj koristnega.

 

Vsem želim uspešno in zdravo šolsko leto.

 

Zvonko Ivanušič, v. d. ravnatelja