Podelitev spričeval splošne mature 2022

Podelitev spričeval splošne mature 2022

Danes, 11. 7. 2022, smo maturantom splošne mature na Srednji šoli Črnomelj svečano podelili spričevala.

Maturo je na spomladanskem roku opravljalo 26 dijakov programa gimnazija, 25 dijakov je bilo uspešnih, kar je 96,15 %. Slovensko povprečje za leto 2022 znaša 95,41 %, torej je maturo opravilo nadpovprečno število dijakov.

Dijaki SŠ Črnomelj so v povprečju dosegli 20,56 točk; le malo nad našim povprečjem se nahaja tudi slovensko povprečno število točk na maturi, ki je 20,79. Tudi v letošnji generaciji maturantov se lahko pohvalimo z eno od 302 slovenskih zlatih maturantov. Naši je ime Nika Vidmar in za ta uspeh ji iskreno čestitamo.

Pretekli teden smo že podelili spričevala poklicnim maturantom programa strojni tehnik, ki so bili 93,3-% uspešni, slovensko povprečje je bilo 91,29 %. Naši dijaki so dosegli povprečno 14,64 točk, slovensko povprečje pa je bilo 15,69 točk. Zadnji šolski dan smo podelili tudi 10 spričeval o zaključnem izpitu dijakom programa oblikovalec kovin-orodjar, ki so bili na zaključnem izpitu 100-% uspešni.

Tudi na današnji slavnostni podelitvi so maturantje prebrali nekaj življenjskih misli, nagovorila pa sta jih v. d. ravnatelja, mag. Zvonko Ivanušič, ter župan Občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek. Oba sta izpostavila, kako pomembno je za vse nas, da ustavimo beg možganov v velika mesta. Ponovno nam je zapela tudi naša nekdanja dijakinja Viviana Kukar, maturantje pa so se razredničarki s šopkom zahvalili za štirileten trud. Prireditev sta povezovala Ema Kavčič in Žak Kump, 1. aG.

Vsem maturantom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha pri novih izzivih študijskega oz. akademskega sveta.