Srednja šola Črnomelj - Karlina Štrucelj - druga nagrada med šolarji na likovnem natečaju Darovi jeseni

Karlina Štrucelj – druga nagrada med šolarji na likovnem natečaju Darovi jeseni

Društvo vinogradnikov Črnomelj, ki mu predseduje Andrej Fabjan, je jeseni 2021 razpisalo likovni natečaj na temo Darovi jeseni. S poljubnimi likovnimi tehnikami so sodelovali tisti, ki radi slikajo, rišejo, kiparijo in jih navdušujejo bogastva jeseni: plodovi narave, delo na vrtu, vinogradu, sadovnjaku ali v vinski kleti, z dobrotami obložene mize, narava, ki zažari v najlepših barvah.

 

Strokovna komisija pod vodstvom akademskih slikarjev Roberta Lozarja, Borka Tepine in Jurija Kalana je 30. maja 2022 v prostorih Društva vinogradnikov Črnomelj podelila nagrade v dveh kategorijah: šolarji in odrasli. Prisotne je med drugimi nagovoril župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, program pa je na klavirju popestrila učenka Glasbene šole Črnomelj.

 

Likovnega natečaja so se udeležile tudi gimnazijke Srednje šole Črnomelj:

  • Rebeka Adamič, 1. aG
  • Sara Bahor, 1. aG
  • Ana Filip, 1. aG
  • Ada Lozar, 2. aG
  • Karlina Štrucelj, 2. aG
  • Neža Barič, 3. aG

 

V kategoriji šolarji je drugo nagrado prejela dijakinja Karlina Štrucelj za sliko Toplina vinograda pod mentorstvom Gordane Popovič Lozar.

 

Likovni natečaj, katerega dodana vrednost je tudi, da je ob ustvarjanju povezal različne generacije, naj bi postal del vsakoletnega programa martinovanja Društva vinogradnikov Črnomelj.

 

 

Čestitam Karlini in vsem udeleženim, Gordana Popovič Lozar, mentorica

Karlina Štrucelj: Toplina vinograda, december 2021, akril na platno, 50 x 60 cm

Mentorica in Karlina Štrucelj

Nagrajenci na podelitvi priznanj in nagrad

Kategorija šolarji: Dominik Adamič iz OŠ Semič (1. nagrada), Karlina Štrucelj iz SŠ Črnomelj (2. nagrada), Anja Kordič iz OŠ Vinica (3. nagrada)

Kategorija odrasli: Mira Klemenčič (1. nagrada), Jožica Strugar (2.nagrada), Tončka Einsiedler (3. nagrada)