SREČANJE Z MLADINSKO PISATELJICO NATAŠO KONC LORENZUTTI

SREČANJE Z MLADINSKO PISATELJICO NATAŠO KONC LORENZUTTI

Dijaki 1. letnikov so v ponedeljek, 7. marca 2022, v sklopu OIV Knjižnično informacijska znanja podrobneje spoznali Knjižnico Črnomelj, ki letos praznuje šestdesetletnico.

Knjižničarka Jožica jim je predstavila projekt Rastem s knjigo, ki ga organizira Javna agencija za knjigo. Cilji nacionalnega projekta so spodbujati bralno kulturo mladih, povečati dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja ter promovirati vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja. Namen projekta Rastem s knjigo pa je tudi večji obisk šolarjev v splošnih knjižnicah.

Sledilo je srečanje z mladinsko pisateljico Natašo Konc Lorenzutti in predstavitev njene knjige Gremo mi v tri krasne, ki so jo dijaki tudi prejeli v dar.

Pisateljica, ki je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, je izdala več kot trinajst knjižnih del za otroke in mladino ter tri za odrasle. V romanu Gremo mi v tri krasne so poudarjeni poleg različnih motenj tudi medosebni odnosi, prijateljstvo, sodelovanje, gibanje v naravi, zdrava prehrana, fizično delo in še marsikaj. Glavna junaka sta Valentina, ki trpi za motnjami hranjenja, in Uroš, ki postaja digitalno zasvojen.

Tema je vsekakor aktualna in zanimiva, saj se dotika problemov, s katerimi se mladi danes srečujejo vsakodnevno.

Na povezavi si lahko ogledate predstavitveni video: https://www.youtube.com/watch?v=sbhstiBwYVs

Verjamem v čarovnijo, ki se lahko zgodi, ko beremo dobro knjigo.

J. K. Rowling

 

Pripravila: Nevenka Dragovan Makovec