ZIMOVANJE DIJAKOV SŠ ČRNOMELJ V CERKNEM

ZIMOVANJE DIJAKOV SŠ ČRNOMELJ V CERKNEM

Od nedelje, 30. 1., do srede, 2. 2. 2022, je bilo 43 dijakov tretjih  in četrtih letnikov programov gimnazija in strojni tehnik na zimovanju – smučanju v Cerknem. V štirih smučarskih dneh so dijaki z učitelji predelali elemente smučarke šole. 17 začetnikov je v vrsti z učitelji smučanja Smučarskega društva Novinar naredilo prve zavoje na snegu. Zelo uspešno, saj so prav vsi na koncu presmučali celotno smučišče do spodnje postaje sedežnice Počivalo. Tudi vrsto »klinastih« je tehniko smučanja izpopolnil učitelj smučanja. Ostali dijaki so pod mentorstvom učiteljev Mihe Movrina in Braneta Adlešiča izpopolnjevali svoje znanje, za popestritev pa so naštudirali tudi nekaj formacij. Ravno pri slednjih in pri individualnem pristopu sta na pomoč priskočili spremljevalki profesorici Elizabeta Prus in Alexandra Kočevar.

Obe profesorici sta poskrbeli tudi za tekoče objave fotografij in posnetkov na družabnih omrežjih, vse štiri spremljevalce pa je čakalo še popoldansko in večerno delo ob vrnitvi v hotel. Popoldansko-večerni čas so dijaki izkoristili za počitek, družabne igre in sproščanje v hotelskem bazenu.

Zadnji dan smučanja so se dijaki preizkusili tudi v vožnji »na kol«, kar je še dodatno popestrilo zimovanje belokranjskih srednješolcev.

Po mnenju učiteljev in dijakov je večina bistveno izboljšala tehniko vožnje, spremljevalci pa smo še posebej zadovoljni, da je dejavnost minila brez resnih poškodb in bolezni.

Zadnji večer je bil družaben, saj so dijaki pripravili različne domiselne točke, s čimer smo se poslovili s Cerknega. S sabo pa odnesli nepozabne zimske smučarske spomine.

 

 

Vodja zimovanja: Brane Adlešič