Sara Bahor – Talenti – razstave mladih likovnikov

Sara Bahor – Talenti – razstave mladih likovnikov

V torek, 21. septembra 2021, se je na samostojni likovni razstavi v Knjižnici Črnomelj predstavila dijakinja 1. letnika gimnazije Srednje šole Črnomelj Sara Bahor.

Dijakinja prihaja iz OŠ Loka, kjer je bila njena mentorica na natečajih Evropa v šoli in kiparski koloniji profesorica likovne pedagogike Špela Vraničar. Poleg nje je zbrane na odprtju razstave nagovoril predsednik strokovne komisije akademski slikar Robert Lozar in sedanja mentorica profesorica Gordana Popovič Lozar. Likovno obarvan večer sta popestrila Sarin sošolec Žak Kump na trobenti in njegov spremljevalec na klavirju gospod Andrej Kunič iz Glasbene šole Črnomelj.

Predstavljena likovna dela so večinoma izvedena v tehniki tempere in svinčnika. Med motivi zasledimo portrete, tihožitja, vedute, kakor tudi abstraktne in domišljijske podobe. Saro posebej zanimajo upodobitve rok. Njena poteza je drobna, krhka, a natančna. Slike s svojo živobarvnostjo in odprtostjo vabijo obiskovalca, da vstopi v svojevrsten likovni svet. Vesela sem, da je bilo na odprtju razstave toliko mladih obiskovalcev, saj se moramo zavedati, da tudi prek tovrstnih dogodkov vzgajamo kulturno občinstvo in krepimo kritično oko v poplavi sodobnih vizualnih medijev.

 

Čestitam,  Gordana Popovič Lozar, prof. umetnostne zgodovine in zgodovine

Vir fotografij: Knjižnica Črnomelj

   

Sara Bahor na odprtju samostojne razstave

 

Sara Bahor s člani strokovne komisije Robertom Lozarjem, Špelo Vraničar, Jasmino Strugar in sedanjo mentorico Gordano P. Lozar (levo)

Mentorica, Sara s sošolci iz 1. aG in prijatelji