[WEBINAR@ICT] na srednji šoli Črnomelj

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ ‘ICT Competitions II for Increasing the Quality of Secondary Education’ smo v četrtek, 15. 4. 2021, izvedli dvourni webinar, ki se ga je udeležilo več kot 120 srednješolcev iz partnerskih šol Slovenije, Avstrije, Češke, Španije in Portugalske.

Pavel MLčuch (CZ), Walter Plankenbichler (AUT), Dušan Vukčevič (SLO), Diogo Neves(PT) in Juan Jose Lopez (SP) so udeležencem webinarja, ki je potekalo v spletnem okolju MS Teams, predstavili vsebine o prenosu storitev v oblak, pravični trgovini, 3D oblikovanju, umetni inteligenci ter robotiki v izobraževanju.

Dijaki 1. ST in 1.aG naše šole, ki so se udeležili webinarja, so še s posebnim zanimanjem prisluhnili navdihujoči zgodbi našega bivšega dijaka, Dušana Vukčeviča (vudumotion.com), ki se ukvarja s 3D izrisi in 3D animacijami ter pripravo video vodičev in predavanj.

Upamo, da je obilica novih informacij in uporabnega znanja, dijake navdušila in motivirala za učenje IKT vsebin ter sodelovanje v Erasmus+ projektu, ko upamo, da bomo v šolskem letu 2021/22 organizirali srečanje v Sloveniji ter izvedli še mobilnosti v Španijo, Avstrijo in Češko.